Litokol 170/K Burkolólap szintező rendszer
CSOMAGKÜLDÉS ORSZÁGOSAN AZ MPL FUTÁRSZOLGÁLATTAL.
50 000 Ft. FELETTI RENDELÉS ESETÉN DÍJMENTESEN POSTÁZZUK!
BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZER
MINTA MEGNEVEZÉS MÉRET ÁR (bruttó)
Litokol 170/K Burkolólap szintező rendszer kezdőcsomag LITOKOL 170/K
BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZER
KEZDŐCSOMAG
1 db FOGÓ
100 db ÉK
100 db KLIPSZ
21 990 Ft

AKCIÓS ÁR
18 490 Ft
Litokol 170 Burkolólap szintező rendszerhez fogó LITOKOL 170  FOGÓ
BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZERHEZ
1 db 13 000 Ft / db

AKCIÓS ÁR
11 500 Ft / db
Litokol 170/C ék LITOKOL 170 /C  ÉK
BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZERHEZ
1 db 65 Ft / db

AKCIÓS ÁR
47 Ft / db
Litokol 170/C ék LITOKOL 170 /C  ÉK
BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZERHEZ
100 db 5 490 Ft / cs

AKCIÓS ÁR
4 490 Ft / cs
Litokol 170/B klipsz LITOKOL 170 /B  KLIPSZ
BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZERHEZ
1 db 35 Ft / db

AKCIÓS ÁR
30 Ft / db
Litokol 170/B klipsz LITOKOL 170 /B  KLIPSZ
BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZERHEZ
500 db 15 990 Ft / cs

AKCIÓS ÁR
14 490 Ft / cs

Litokol burkolólap szintező rendszer Litokol burkolólap szintező rendszer Litokol burkolólap szintező rendszer

BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ


A burkolólap szintező rendszert azért fejlesztették ki, hogy tökéletesítse a burkolólapok sík felületének egymáshoz való illeszkedését. Leginkább az élvágott és a nagyméretű lapokhoz ajánljuk. Gyakori jelenség, hogy az élvágott lapokkal burkolt felületen minimális egyenetlenséget lehet észlelni. Ez az egyenetlenség a nem élvágott burkolólapoknál is jelen van, de kevésbé zavaró, mert lapok éle minimálisan lekerekített. A minimális egyenetlenség (fogasság) nem mindig a burkoló hibájából keletkezik, hanem a csemperagasztó zsugorodása is okozhatja. Például egy nagyobb felületen abbahagyott, majd a következő napon folytatott burkolás. A szintező rendszer használatával a burkolólapok sík felületének egymáshoz való rögzítése valósul meg, és így a tökéletes felületet eredményezi. Napjainkban elterjedté vált keskeny de hosszú (13×120cm fa mintás) burkolólapok gyártási jellemzője, hogy egy minimális görbeség adódik. Az adott burkolólap rugalmasságától függően, még ez a görbeség is kiküszöbölhetővé válik a burkolólap szintező rendszer használatával.

Szokásos módon kezdje el a burkolást (ragasztó elterítése és a burkolólapok fektetése) és helyezze el a klipszeket a burkolólap mind a 4 oldala alá. Oldalmérettől és burkolási mintázattól függően (hálósan vagy eltolva), tegyen egy vagy több klipszet. Igazítsa helyére a burkolólapokat. Helyezze az ékeket a nyílásba és a fogó segítségével feszítse meg. Miután a ragasztó maximálisan megkötött, egy gumikalapács vagy a cipőjének segítségével a fuga vonalának irányában tőrje le a klipsz kiálló részét. Az ékek újra felhasználhatóak. Burkolás során használjon hézagtartó keresztet a kívánt fugaszélesség eléréséhez és így egyszerűbb a klipszek eltávolítása is, mert így megakadályozható, hogy a burkolólapok közé beszoruljanak a klipszek .

Minimális fuga szélesség: 1,5 mm
Ajánlott fuga szélesség: 2-3 mm
Lap vastagság: 3-12 mm
Anyag igény: kb. 4 db klipsz + ék / lap

A burkolólap szintező rendszer használata szintén megkívánja a burkolandó felület maximális előkészítését. A burkolandó felület legyen szilárd, sík és egyenletes. A nagyméretű burkolólapokhoz használjon megfelelő minősítésű (S1) ragasztót. A csemperagasztó mennyiségét kellően határozza meg a maximális telítettség végett. A nagyméretű burkolólapok fektetésénél a csemperagasztó kellő vastagsága végett válasszon megfelelő fogazott glettvasat, esetleg a burkolólap hátulját is kenje meg.