0

Laminált padlólapok előnyei.

laminált padlók jelenleg a legnépszerűbbek a padlóburkolatok között, ami számos előnyüknek köszönhető. A korai típusoknak volt néhány szembetűnő hibája, ám ezeket mára sikerült kiküszöbölni, így mondhatjuk, hogy a laminált padlólap jelenleg a legjobb választás, ha padlóburkolatról van szó.

A laminált padlólapok legszembetűnőbb előnye az alacsony ár, amennyiben a hasonló termékekkel vetjük össze. A tömör fa parkettához képest jelentős megtakarítás érhető el, de bármilyen más burkolattípus ára is magasabb. Sokan ezt annak tulajdonítják, hogy egy laminált padlólap minősége sokkal rosszabb, mint a többi burkolaté, ám ez nem fedi a valóságot, csupán a gyártástechnológiának köszönhető. A tömör fa érthetően drágább, hiszen lassan nő, több hulladék is keletkezik egy parketta gyártásakor, és a lerakása is szakértelmet igényel, ezzel szemben a laminált padlólap többféle alapanyagból áll össze, a gyártása gyors, és akár tapasztalat nélkül, csupán az útmutatót követve is lerakható.

Ami a tartósságot illeti, a modern laminált padlólapok kifejezetten jó kopásállósággal rendelkeznek, sőt, akadnak olyan típusok is, amelyek az erősebb mechanikai behatásokat is bírják, azaz karcállóak. Ez a felületüket borító, úgynevezett kopórétegnek köszönhető, ami átlátszó, és többféle vastagságú lehet. Értelemszerűen a vastagabb kopóréteg hosszabb élettartamot is jelent, ám ez nem jelenti azt, hogy a vékonyabb gyorsan tönkremegy: a legkedvezőbb árú laminált padlólapok is képesek akár egy évtizeden át ellátni a feladatukat, ám ez természetesen az igénybevétel mértékétől is függ.

Az átlátszó kopóréteg alatt található a minta, ami szinte végtelen variációban érhető el a különféle fafajták színeit és erezetét utánozva, de más változatok is elérhetőek. Egy lakás felújításakor a laminált padlólapok segítségével bármilyen ötlet megvalósítható, amit a lakberendező csak elképzelni képes. Egyetlen hátrány van csupán, ami jelenleg még nem került megoldásra: a laminált padlólap nem felújítható. Az Egger laminált padlólapokkal Ön is elégedett lesz! Tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Közzétéve: 2020-június